Workshops

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan

Aanbod:

1) ORIËNTATIE-CURSUS
In deze cursus van één dagdeel ‘snuffelen ‘ we aan de 5 muzikale domeinen:
Luisteren, Zingen, Spelen, Bewegen en Noteren.
Een scala aan muzikale voorbeelden uit de lespraktijk zorgt ervoor dat de deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd raken om de muzikale vlam door te geven aan hun leerlingen. 

Opgedane ervaringen kunnen worden uitgediept in de volgende workshops:

2) NOTATIE: BODY-BEAT MAAKT VAN DE NOOT EEN DEUGD!
Deze nog niet eerder verschenen muzikale aanpak geeft deelnemers de garantie het notenschrift in een mum van tijd onder de knie te krijgen en ermee te werken.

3) STEMTRAINING: TREK ALLE REGISTERS OPEN!... 
Tijdens deze workshop wordt cursisten o.a. de nieuwe aanpak TUNE-TALK aangeboden waarin zang-angst plaats maakt voor zang-lef! "nooit geweten dat ik zó hoog kan zingen!" is een veelgehoorde uitspraak. De stematletische TUNE-TALK bevordert niet alleen de stemomvang (techniek), maar wakkert tevens de muzikale fantasie aan die wortelt in 'mooi ' zingen (expressie). Uitgangspunt: Voel hoe je Klinkt!

4) LIEDBEGELEIDING GITAAR: NOOIT MEER ‘ALLEEN’ ZINGEN
In betrekkelijk korte tijd is de basis voor liedbegeleiding op gitaar aan te leren. Het gitaarspel schept sfeer, verrijkt de zang en versterkt in veel gevallen het zelfvertrouwen. Het is een veelzijdig en door veel generaties geliefd instrument dat bij diverse muziekstijlen past.

5) MUZIEK & BEWEGING: WAT JE HOORT IS WAT JE ZIET...
Muziek is niet zozeer iets wat je moet leren maar wat je moet voelen. De kans op muzikaliteit neemt toe wanneer je geleerd hebt muziek aan-den-lijve te doorleven. In deze workshop leren deelnemers te bewegen in ‘harmonie’ met de muziek, waardoor muzikale ‘zeggingskracht’ zichtbaar en voelbaar begrijpelijk wordt.

6) FLITSEND MUZIEKONDERWIJS: MUZIEK IS GEEN 'APART' VAK, MAAR EEN 'VAK' APART! Deelnemers krijgen in deze workshop zowel methodische – als pedagogische tools aangereikt om vol vertrouwen voor de klas te staan. 
De workshop bestaat uit 3 onderdelen:

  • Opbouw van een multisensorische muziekles
  • Lesgeven = weten waar je VOOR staat en weten waar je voor STAAT
  • To Do or Not To Do, That’s the Question...

Prijzen workshops afhankelijk van locatie en aantal deelnemers.